World of ... Real life.

***Edit****
Innan ni läser detta inlägg ska jag varna er. det är grymt långt. Det tog över tre timmar att färdigställa och jag vet inte vad det tjänar till. Lite genvägar finns att tillgå här:
Såhär började det
Grejer som hände i mitten
För er som vet hur jag spelade WoW och bara vill veta hur jag slutade
Idas egna länk

För er som inte bryr er om er egen mentala hälsa: Läs vidare. På egen risk.
************


*andas in ett djupt andetag*

Jag har gjort det.

För fjärde gången i mitt liv har jag sagt upp det knark som jag ägnat så många timmar åt. Jag är ganska skakis nu. Jag är hungrig förvisso, men kan inte tro att det jag gjort lämnat mig opåverkad.

I över två års tid har Azeroth varit min tillflykts-ort av och till. Jag började spela för att Oscar gjorde det. Han fick mig att bli måttligt intresserad och jag fortsatte. Nu när jag tänker tillbaka så blev det å andra sidan aldrig som jag trodde att det skulle bli. Det var aldrig bara han och jag på den där platsen. Det var flera hundra andra. Ja, flera tusen andra.
Jag låg efter i level från början och detta mina damer och herrar är ett problem i World of Warcraft. Han spelade aldrig med mig. Eller snarare: Vi kunde aldrig spela med varandra. Spelet är inte byggt på ett sådant sätt. Man måste vara samma level för att kunna umgås på samma områden. Den plats i ett guild som jag trodde jag trodde att jag skulle få fanns aldrig.
Men jag brydde mig inte så noga.
Jag fortsatte spela. Jag var aldrig duktig på det, eller särskilt företagsam. Jag spelade mot allas inrådan på ett sätt som gjorde det svårt för mig att nå egen framgång. Jag var hela tiden beroende av en grupp för att snabbt kunna utvecklas. Denna grupp var väldigt ofta helt osammanhängande. Folk kom och gick. Min friends list utökades inte med någon rasande fart direkt. Oscar fick fler folk att börja spela. Dessa levlade snart både ifatt, men också förbi mig. Det verkade inte som att de inte spelade för spelandets skull, utan snarare för att nå den högsta leveln och då vara nöjda med sig själva. Att ständigt jaga nästa föremål, nästa besvärjelse, nästa nivå var för mig helt oförståerligt.
Jag minns att jag alltid gick omkring på platser som för mig var oupptäckta och bara tittade. Jag beundrade designen och tänkte på de små detaljer som faktiskt uppgjorde spelet. Så daterad som grafiken och detalj-nivån är idag kan det tyckas konstigt för en utomstående att man kan hänföras av något så enkelt. Men jag gillade det. Halv-dan grafik med en tanke bakom är bättre än vackra miljöer utan förklaring i mina ögon.

image18
Alurei, en av de schyssta folken. Kommer från Danmark vad jag minns.

Sen slutade jag spela.
Det var någonstans när jag började skola här i Karlshamn. Först gillade jag att bo själv. Jag kunde spela hur mycket jag ville men mina studier tog stryk av detta. Jag insåg mina misstag och fick ta beslutet att sluta spela helt. Jag trodde mig inte ha sån karaktär att jag klarade av att studera på bestämda tider och spela när jag var ledig.
Den andra oktober 2005 lade jag ner WoW för första gången. Jag hade inte spelat konstant fram tills dess. Jag hade ju fått hanka mig fram på Oscars dator sommaren igenom. Men i lägenheten jag nu hade, hade jag spelat ganska frekvent.
Detta uppehåll gjorde varken till eller från med mina studier. Jag var inte så inspirerad att studera. Så det var nog trots allt inte spelets fel. Men 120 kr i månaden är ändå 120 kronor i månaden och jag var ju trots allt lite trött på all repetition.

Under den paus som nu följde (den varade en hel månad), fick jag en ny kontakt på min MSN. Jag kanske fick fler, men jag minns den här ganska väl. Det var något i stil med att Ida hade någon som hon tyckte verkade lite nere och hon ville att jag skulel muntra upp. Jag vet inte hur det gick till, men Ida bestämde sig för att ge bort min MSN till denna någon. Jag kan verkligen inte tacka henne nog för att hon gjorde det. Den 20 Oktober lade Jennifer till mig på sin kontakt-lista.
Jag påstår nu inte att mitt icke-WoW-spelande bidrog till den konversation som pågick under kvällens gång. Men vi kan säga såhär: Jag hade nog aldrig pratat så intensivt och länge med någon om jag behövt tabba mellan två fönster.

Den första November ansåg jag att jag hade hållt upp länge nog. Nu skulle jag starta igen. Jag köpte på mig flera månader i en stöt. För nu ville jag verkligen spela igen. Den här gången hade Jesper kommit upp i den nivå jag varit när jag slutade och vi beslutade oss för att spela ihop. Det var här jag egenltigen lärde känna Mannen, Myten, Mysjuden. Han var trevlig att hänga med. Ganska så level-kåt och egoistisk (somjag fått för mig att alla svenskar är i det spelet) men ändå snäll och villig att göra saker. Vi lyckades väl bygga upp en interaktiv vänskap och när vi väl träffades i verkliga livet så var vi ganska bundis fortfarande.
Vid level 40 händer något magiskt i spelet. Då får man chansen att köpa sitt allra första djur att rida runt på. Detta djur ändrar inte spelet på något sätt förutom att du på ditt djur kan göra färre saker än du kunde till fots. Man kan inte slåss, prata med allt folk, tillverka saker eller gå in på vissa ställen. Man rör sig snäppet snabbare. Men det är allt. Och som med bilar och fordon i verkliga världen så har man genom att köpa den visat att man iaf hade pengar ett tag.
Detta djur hjälpte mig att ta mig runt i världen ltie snabbare men jag minns inte att det var en sådan känsla som mina spelande vänner påstod att det var. Visst det gick lite fortare att springa från A till B. Men sen då? Man blev ju ingen riddare med häst som kunde meja ner folk. Aningen besviken red jag runt på min tiger och hade vad jag vill minnas lagom roligt. Jag hade kanske jätteroligt, men jag hoppas att jag bara hade lagom roligt.

image19
Jag gillade pets. De var helt häftiga.

Strax efter level 40, jag kan tänka mig att det var vi 42, så sprang jag in i en holländare. Han hette Denhop i spelet men presenterade sig riktigt snabbt vis sitt riktiga namn Dennis. Vi pratade länge om både det ena och det andra. Hur trött jag var på mina level-kåta vänner och hur otrevliga alla mina landsmän var. Han smög hela tiden runt ämnet, men jag fick till slut frågan om hur gammal jag var, och var jag bodde. Självklart undrade han om jag var tjej på riktigt. Min avatar i spelet är nämligen av feminin sort.
Jag vet inte varför jag svarade som jag gjorde. Men jag gjorde mig genast två år äldre och bosatte mig i England. Tyvärr gjorde jag mig även till flicka och döpte mig till Caroline nånting-Smith. Två sekunder in i lögnen insåg jag bredden av mitt misstag. Jag hade ju nu Jesper på samma nivå som jag, alltså kunde vi spela tillsammans. Denne Dennis var även han på min nivå så det skulle onekligen uppstå komplikationer om (snarare när) vi tre, eller andra jag kännde, spelade tillsammans. Att dölja svenskan skulle bli svårt, men att dölja det faktum att jag faktiskt inte var tjej verkade snäppet svårare.

Jag började nu närma mig level 45-46 nånting när jag en eftermiddag (det sista var ljug, jag minns inte vad det var för tid på dygnet) sprang in i en grupp som annonserade sig med den vanliga frasen "LFM healer ZF last spot". Det där sista var också ljug. Jag vet inte om det var exakt så det gick till. Men jag gissar och anar att gissningen ligger väldigt nära sanningen. Jag hamnade i en grupp med Occulus, Leiaze, Cogo och Rexam.
Vi hade en förnöjsam tur genom Zul Farrak. Ett troll-infesterad näste som jag inte minns varför man ville in i men som alla andra såg som vägen-till-nästa-level-stället. Det gick ganska bra men av någon anledning gick vi inte till det ställe Leiaze ville. Han ( detta hade jag inte tagit reda på då, jag trodde att det var en flicka) ville döda en specifik prästinna och efter att vi gjort det Occulus och Rexam hade tid med bestämde vi att vi tre som var kvar att försöka själva. Detta kan jag säga var det mest lyckade beslutet i min Azeroth-karriär. Jag hade inget annat än roligt den dryga halvtimmen vi befann oss bland trollen. Vi smög längs väggar och valde noggrant ut vilka grupper av fiender vi skulle döda. Jag minns att vi dog några gånger var, men det var det värt för att få se och medverka i sånt sällskap. Den här gången handlade det inte om att plocka en level till. Det handlade om att ha roligt. Åtminstone för mig.

Vi skiljdes åt för dagen (natten, morgonen jag vet inte vad jag hade för tider på den tiden) men la till varandra på våra friends list. Vi hade hittills pratat engelska men det framkom ganska snabbt att dessa två pojkar kom från Sverige. Jag hade den fasta (och har nog fortfarande) uppfatnnigen att svenskar är idioter så fort man ger dem uttrymme att uttrycka sig på sitt modersmål över internet. Jag hade ju t.ex. presenterat mig som engelsman (kvinna) för Dennis och valde nu att att på frågan "So Aglet where you from?" svara "IRELAND!". Jag blev för Leiaze, Cogo och senare även Oiva, Blackish och Tinuviella den irländske prästen som var grym på att heala i instanser. Helt plötsligt hade mitt "misstag" med att spela som en healer lönat sig och jag var en del av en grupp som ofta gjorde massor av intressanta saker. Det var trevligt att logga in och få ett meddelande att någon väntade på mig. Så här i efterhand och nu när jag skriver det verkar det lite som att jag saknade den här bekräftelsen i verkliga livet. Jag hoppas verkligen inte att det var så. För det vore alldeles för sorgligt.

image20
Så här mycket folk var det egentligen aldrig i rörelse. En sällan skådad syn om jag får säga det.

Så till den stora aftonen. Fest i Falköping. Hemma och roar mig med mina vänner (även om vissa av dem hade halv-kul) och lyckas med konst-stycket att supa bort min första sko. Det var skit-roligt. Nyår den natten ägde.
Strax innan klockan blir tre den natten kommer ja goch Oscar hem, sätter oss och spelar WoW (som vanligt) och jag tar mig äntligen upp till den magiska nivån 60.
Inte blev mitt liv bättre av det. Inget magiskt hände och spelet förändrades inte i upplägg. Däremot så lades det till en liten del av spelet som inte förändrade sättet jag interagerade med spelet men väl hur jag förhöll mig till det. Det kallas att "raida". Man går samman med 39 andra spelare och tar sig igenom stora, stora grottor med monster som är tredubbelt mot var de var utanför dessa grottor. Detta började nästan från dag ett, och sen var jag fast. Minst en dag i veckan gick vi samman, medlemmarna i det guild jag nu var medlem i (Pure Honor hette det) och raidade. Det tog allt mellan 4 och 6 timmar. Totalt slöseri med tid. Efter ungefär 10 såna rundor fick jag poäng nog att skaffa mig ett föremål som nu är long lost men som då resulterade i mer arbete.
Man skulle använda detta föremål för att kunna skaffa ett ännu bättre föremål and so on and so forth. Blizzard ska ha många cred för att de gjort ett sånt spel. Jag vet inte hur de gjort det. Men efter så många timmar i spelet måste det betyda att något är bra.

För att hoppa lite i tiden. Jag gillade inte hur jag raidade. Ibland var det roligt, men ofta känndes det som jag satt i ett chat-program och betalade 120 kronor i månaden för det. Jag lade ner skräpet igen. Den här gången när sommaren började. När jag kom hem till falköping spelade jag inte längre. Den sjunde juni tog det slut vill jag minnas.
Den sjätte juni träffade jag Jennifer första gången sen påsk eller ännu tidigare, jag kan inte minnas ordentligt. Den tionde begick jag det största (men iefterhand absolut bästa) misstaget på riktigt länge. Utan att förstör Idas förhoppnigar eller få mig eller Jennifer att framstå som något vi inte är kan jag säga så här:
Jag och Jennifer firar årsdag om 16 dagar.

TIllbaka till WoW? Självklart hamnade jag där. På midsommarafton. Med Oscar och Jennifer som sällskap startade jag upp mitt konto igen. Det var Oscars spelande och snudd på löfte om att spela med mig som gjorde att jag startade det. Han höll lite vad han lovade (det brukar inte hända har jag fått för mig) och vi spelade till långt in på morgonen med våra nya karaktärer. Det var bland det roligaste jag haft. Men återigen. Repetition är lite av ett nyckelord i det här spelet. den 24e augusti (två månader spel) la jag ner återigen. Den här gången känndes det som på riktigt. Att jag inte skulle återvända igen alls.
Jag kände nu Hasse (Leiaze), Käppe (Cogo), Helen (Tinuviella) och till viss del Jimmie (Blackish) utanför WoW och vi pratade om mycket annat över MSN och ibland över teamspeak. Så tack vare WoW har jag skaffat mig nya vänner som jag nu spelar andra spel med. Kanske är det t.o.m. så att ja gkommer få träffa någon av dem på Roskilde i sommar.

image21
Jag vet faktiskt inte.

Månaderna gick och mitt konto togs över av Oscar som spelade i två månader. Jag hade inga som helst tankar på att komma tillbaka, förrän jag träffade lite vettigt folk i skolan. De visade lite sköna miljöer i den nya expansionen "Burning Crusade" och jag blev efter några veckor övertyad att börja igen. Detta var en månad sen. På den månaden som gått har jag inte upptäckt mycket. Det tog mig 20 minuter att inse att spelet inte hade ändrats ett dugg. Det var samma sak. Igen. Nya levels visst. Nya föremål visst. Men det var samma tröttsamma spel.
Jag återupptog min första karaktär som nu inte längre var högsta level och tänkte att jag skulle ge den en chans till. Samtidigt som jag slutade senaste gången slutade även Hasse och vi har tillsammans snackat mycket skit om spelet ihop. Döm då om min groteskt stora förvåning när jag finner just Leiaze inloggad. Som två f.d. rökare som tar varandra på bar gärning utanför krogen när vi tänder varsin cigarett börjar vi samtidigt prata med varandra och undra "vad i helvete du gör här?". Vi kom fram till att vi hade ungefär samm aintentioner. Kolla in det nya innehållet och se om det har förbättrat sig en del. Till skilnad från mig så har Hasse den åsikten att det hade förändrats. Han är numera level 70 (högsta möjliga i dagens läge) medans jag bara är 62.

Så idag då. Den dag som jag kommer minnas ganska väl. Mest kanske för att jag skriver ner det. Jag bestämde mig vid sex-tiden i eftermiddags att ta bort alla mina karaktärer innan speltiden går ut. För nu vill jag verkligen inte komma tillbaka. Om jag då har raderat allt det jag lagt så mycket tid på så borde jag inte vilja det eller hur? Sagt och gjort. Jag började radera mina låg-level-gubbar och jobbade mig uppåt.
När jag kom till mitt hjärtebarn Aglet (en av de första Aglets någonsin) så tog det tid. Inte för att det var svårt för mig att radera utan för att jag hade så mycket skräp som jag skulle sälja av. Under min sista resa genom Azeroth (egentligen Outlands) Träffade jag Luminae. En präst som var snäll och hjälpte mig och jag fattade tycke för. Och det var till henne (ja, jag vet. Hon är en han egentligen. Han har t.o.m. sagt det till mig) jag tänkte ge mina besparingar och föremål jag inte längre tänkte använda. Detta tog ett tag och jag berättade för honom om mina bravadermed mina 24 pets och hur jag aldrig lyckades skaffa virtous-setet och massa mer.
När jag till slut hade gett Luminae alla mina grejer och herbs och whatnot så gav jag bort pengarna, loggade ut och tryckte på delete. Som bekräftelse på att ta bort en karaktär måste man även skriva "delete" i en ruta.
Så för 3 timmar sen, den 25/5 2007 tog den två-åriga resa som alla känner som Aglet slut. I samma stund (jag lovar, det gick inte två sekunder) som jag deletade min karaktär fick jag upp ett meddelande på skärmen "Session Expired".
Aglet på Sunstrider är numera död och begraven.

image22Jag mår bra. Jag kommer inte återvända dit igen. Det känns grymt skönt.

Och just det:
Ida, jag raderade Citag. Så slipper du ens tänka på saken.

Som ett brev på posten

Oh boy. Fick post nu.
Gånger två faktiskt. Den ena posten kom elektroniskt från Ted. En mysig liten man som har lätt för att socialisera sig verkar det som. Hur trevlig som helst.
Det andra brevet kom analogt. Och innehållet är hemlig-stämplat. Men jag ser framför mig... En privat stund, lugnt och tyst. Förhoppningsvis en varm kväll. Måhända en bilresa. Jag ser .... 10 Juni kanske? Måhända det dröjer en stund till. Det är trots allt bra post jag fått. I mina ögon.

Spindeln i nätet

Sanna överraskar genom att ha sjuk koll på min syster. Det är lite coolt. En länk på Sannas blogg kan gå en bit. Har jag fått för mig.

Jag gjorde en häftig grej idag.**

Jag ska redovisa i morgon. Det ska filmas och sedan ska vi titta på det. Fy fasiken vad jag hatar mig själv på film. Eller ljudupptagning. Eller kort. Hmm. En del kort blir bra. Courtesy of Kalle:
image17

Är trött som få, men måste träna lite på redovisningen. Vetefan vad jag kan säga om ett projekt som jag vet allt om. Eller kanske snarare ingenting om. Jag kan koden utantill. Men självaste spelet är mig ganska okänt.

**Update: DOUBLE KICKFLIP!!
Efter en månad utan att ens kunna flipa vanligt så går jag och byter bräda, landar en kickflip lite halvslött. Sen smaskar jag in två sköna varv på en gång! I did it twice too. G'damn I feel nice now.

Och just det. Bli länkad av Sanna resulterar i en ökning av läsare med ca 500% baserat på gårdagens besökare jämfört med dagens besökare.

That French chick gone missing

Kan inte ens se vissa ord utan att sakna Jennifer.

Idag har det varit såhär:
Suttit i skolan och ugglat hela dagen. Det har varit över 20 jäkla grader. När vi väl kom hem och satte oss på balkongen var det inte mindre än 40 grader. På solsidan. Men still. Svettades som en gris.
En dålig grej: vi missade elefanten vid affären kl 16. Vi var där alldeles för sent och såg skylten. Det var svinigt av dem att inte säga till en dag i förväg. Och det var dumt av Kalle att ha mat hemma för en gångs skull. Crap.

Blåste eld igår. Kunde inte sova ordentligt. Svettades hela kvällen och när jag vaknade var lakanen helt soaking wet och jag frös. Ganska äckligt, och jag låg inte still alls. Sängen såg ut som en större krigszon när jag vaknade. Uscha.
Innan jag somnade though: Jag vill minnas att jag sagt att v issa saker bara blir bättre och bättre. Jag gillar när jag har rätt.

Gällande studenten: Jag kommer se pimp ut. En sällan skådad sorts pimp. Jag är nöjd med mina kläder. Jag hoppas bara att de jag besöker blir lika nöjda.

Mac n cheese

Har städat lite idag. Med betoning på lite. Att levla är klurigt och tar sin tid.

Kollade Torgny Melins-dokumentären och kan väl säga att jag är mer sugen på Hultsfred än något annat just nu. Så jävla bra ställe. Men spela roll. Jag får iaf se ett bra band i sommar. Eller egentligen 34 bra band. Men ett som jag verkligen ser fram emot.

Oh darn it!!! Jag kan inte släppa
en grej.

Och 98 poäng manlig är röv-lite. Fag!

Göteborg nästa

Take cover. Cause the shit is about to hit the fan!

Random på MP3-spelarn. Creed ploppar upp. Jag höjer volymen. Ryser.
Tack för Creed. De är inte lika bra som Pearl Jam. Men det spelar ingen roll. Har man det här förhållandet till ett band så räcker det.
"In this life that i live, I hope I can give love unselfishly!
I've learned the world is bigger than me, you're my daily dose of reality!!"

Those words are about you.
(totally gay....)

En del folk säger bra saker.
[0] => null
[1] => osup
[2] => fridhem?
(courtesy of Joel)
Helt roligt sagt men ändå bra. Jag gillar hans way of thinking.

Skriver listor just nu! Helt uppfriskande!
Åkte skateboard förut. Det var hur bra väder som helst ute. Mer sånt.

Jo. Och så var det ju det här med Onsdag eftermiddag då... Eller ska jag säga torsdag dag? Totally wired.

***update***
Jävla musik-spelare. Animal Five?! You wanna play hardball?!

Utdrag från min ganska tomma deviantart-sida. Jag har fram till i mrse haft väldigt få besökare på sidan. Men nu har jag t.o.m. en bild favoritad av någon. Ganska sjukt. Utdraget ser ut som följer:

"oaglet has 79 pageviews total and his 9 deviations were viewed 138 times
[....]
His most viewed deviation is
Heartbeats with 102 views."

Ja. Ni ser ju själva vad det är på bilden. Och under vilken kategori den ligger. Internet slutar aldrig att förvåna. Sex (eller anspelningar på) säljer som fan.
Och Sofie: vill du inte att jag har den bilden där så säg till. Jag tar bort den direkt.
(tydligen så syns den inte omman inte är medlem hihihihihi. Här är den)

***Lite mer update***
Sitter och kollar Wikipedia. Den siten har sina stunder. Jag brännde ju t.ex. en kastrull på den siten. Regardless. Lite quotes:
"Nothing aggrivates bartenders more than making mojitos. They really hate it." link

"I'm not gonna call the hospital because you won't learn anything if I do" ok inte riktigt wikipedia, men jag garvade.

Kerrnigit

Blev väckt av telefonen inatt. Det var nog det trevligaste som hänt på hela helgen. Jag ville bli väckt. Och så blev jag det.

På onsdag smäller det. Och på torsdag kommer syster hit. Får se vem hon tar med sig. Jag hoppas fortfarande lite.
De ska ju bara vara här till lördag förmiddag, så.....

Nästa projekt blir skitbra.
Det som är nu tar slut iaf.

Jag ska på studentmiddagar. Oj oj oj. Det ska bli trevligt. All the fun, none of the attention. Det blir bra.

***Update*****

Jag överkompenserar för vissa saker. Och nej. Det har inte med storleken av mina genitalier att göra. Det har med vad jag gör och inte säger att göra.
Sug på den karamellen!

Och Erik Mongrain fortsätter att förundra mig.


Jag är hemma om 21 dagar.
Det är 21 långa dagar. Men jag har en grym grej att göra om 18 dagar. Måste förbereda mig snarast. Vet inte riktigt hur den ska gå till.
Det är konstigt. Allt fram tills då känns helt onödigt och utan syfte. Eller mest för att det kanske inte har syfte eller mening. Jag ska mest inte bli något ändå. Alltså jobb-wise.
Orka tänka "karriär" hela tiden. Och särskilt en sån här karriär. Jag menar. Ta
det här som exempel! Herrjistanes!

Hej Ida!

***Update***

Hahahahahahahahaha!
"Kroppen måste ju ha sitt också"
HAHAHHAHA!
<3 morfar!

Kosher Grog

Isn't that awesome?

Ska beställa leksaker så jag och Gabriel kan leka i sommar. Det ska bli häftigt.
Får se vad jag beslutar mig för. Ska jag bygga själv eller få det färdigt?
Vill ju bygga själv.

Keys

I morgon kan man chatta med andra saker än datorn. Det blir coolt. Eller ja. Jag har ju inget tangentbord. Får se om jag handlar ett i morgon.

Jag åker hem den tredje juni. Då ses vi.

Ni får se hur jag ser ut också. Tog bilden för en halvtimme sedan (ca 21.15) och missade fokus en bit. Men enjoy stalkers.

image16

Scar Tissue

Den rubriken lär jag få äta upp.

Var nere på Piren igår och betalade 80 spänn för att få se stadens eld-blåsare in action. Det kom att handla mer om ett alldeles fantastiskt band istället för de oseriösa och säkerhets-inkompetenta eldblåsarna Annexet Firecrew.
Först hade jag tänkt att kontakta dem och se om det fanns en möjlighet att få vara med. Men sen så observerade jag dem i sina förberedelser och insåg att jag kanske behöver se dem in action först. För de första omgav de sig med diverse småflickor. De var förvisso gymnasie-elever allihop vad jag kunde se. Men jag är kännd för att vara dålig när det gäller åldrar så vad vet jag? Flickorna betedde sig som och behandlades som groupies.
"mm. Sen kommer det brinna här, det kommer inte alls vara farligt hö-hö!" förklarades av pojkarna (yes they were boys). Följt av en massa "ooohhh" och sedvanliga "aahhh" från deras flickliga efterhängare.
Nog om att de fick efterhängsna flickor och inte jag.
Vad gäller säkerheten när man jobbar med eld så är allt utom "total-skärpt" fel, dumt och riskfyllt. Jag observerade själva uppvätningen av facklor och tyckte att de var halvbra på att skvätta ur vekarna som sig bör. De gjorde det på en brygga ut mot havet men det mesta av lampoljan hamnade på träet bryggan var byggd av. Alla som någonsin har eldat vet att trä brinner. Om trät förses med lampolja som får dra in en stund så kan jag berätta att trät brinner bättre än tidigare.
När de senare eldade sina saker så var de grymt duktiga på de det gjorde. Kvastarna var riktigt stora och de kunde blåsa länge, upp mot ett par sekunder för vissa.
Det de inte gjorde å andra sidan var sjukt farligt. De kunde t.ex. inte hantera en stav ordentligt. Regel ett med eld är säkerhet. De släppte stavarna mellan varven för att de inte nyttjar en snurr-teknik där man aldrig behöver släppa staven. Det yttersta beviset för detta kom när en kille tappade staven. Två gånger. Pinsamt tyckte han och säkert många andra i publiken. Jag tänkte bara "livsfarligt" och hade velat säga "Vad var det jag sa?".
Sen hade de brister i kommunikationen mellan varandra. Två stavar som ska släckas med samma filt.
Två alternativ:
Sätt ihop stavarna och släck två vekar åt gången. Halvsmart
Släck en stav åt gången. Smart men mer tidskrävande.

Tydligen tyckte de sig stå över detta och uppfann sin egen metod: Först ena stavens ena veka, sen andra stavens första veke och sedan första stavens andra veke för att slutligen släcka sista stavens sista veke. Allt detta gjort av två olika personer med en och samma filt utan någon som helst koll på vad den brinnande änden är någonstans eller var den är riktad åt.
Jag såg många möjliga brännskador igår.
Sen hade de inget kylbalsam, brandsläckare, vattenhink... I can probably make that list longer.

Dock grymt duktiga på det de gjorde rätt. Poien var fina att titta på. Eld-kvastarna var grymt stora.
Jag och GB får blåsa på egen hand hemma i Marka. Där sköter vi oss och slipper groupiesar. Ja. Förutsatt att mor och syster inte tittar på. Då blir det värre.

Förutom eld-blåseriet var det band som spelade där igår. Fyra band om jag inte minns fel. Stridsgås, Cadmium, Lost Summer Kitten och Billie the Vision and the Dancers.
De två första hade minst en koppling till Alarm, en förening i Karlshamn som stödjer tjejer som vill spela i band. Men till skillnad från andra band så blev det aldrig särskilt bra. Det var haffsigt, o-tight och de egen-skrivna låtarna känndes lite mycket 16-år-och-tror-att-man-kan-förändra-världen. Nonetheless trevligt att titta på. Basister är alltid lustiga i minst tre bemärkelser.
Lost summer kitten var mysiga. Lite Hellsongs eller Oh Laura-varning (det är väl de banden som går varma nu för tiden?) men riktigt duktiga. Trummisen var mysig.

Final act då?
Billie The Vision and the Dancers. Riktigt jävla brutalt konsigt. Först kommer en kille upp på scen och ser ut som något min syster skulle gilla. No offense min syster. Men när man tycker att killar med mascara är hätigt så är jag lite väl gammaldags. Det jag inte ser och som inte står klart för mig förrän lite senare är att det är Eddie Izzard jr som står på scen. Rolig, smart, självsäker och bryr sig inte om vad någon säger eller tycker. Mitt i en låt tar han av sig sin tröja och blottar ett spets-linne. Jag blev lite paff.
Under ett mellansnack förklarar han ytterligare:
"Får man vara med [i det här bandet] om man är tjej?" Publiken svarar givetvis "Ja!!"
"Får man vara med även om man inte kommer från Sverige?" Varpå han pekar på en kille som ser ut som Timbuktu (hatten, skäggstubben, det krulliga håret och näsan gjorde mig jävligt säker på att det faktiskt var Jason Diaketé som satt på scenen). Publiken svarar: "Ja!!"
"Får man ha kjol även om man har snopp?" Publiken skrattar.
Då ser jag att killen har kjol på sig också. Det är ungefär nu som jag tycker att hela Billie the Vision and the Dancers-konceptet är helt lysande.

Mer gällande musiken så var de helt roliga. Ingen trummis. Bara lite congas eller bongos eller vad fan det heter (f'låt Mats, lärde mig aldrig). De vågar även ha med instrument som fiol, trumpet och dragspel (!).
Helt fantastiskt!
Jag menar: De sjöng om att knarka TV-serier (en låt för Donika perhaps?), de tjatade som fan om nån spanjack vid namn Pablo (last name Diablo?) och hade en grymt skön stämning på scen. Proffs ända ut i fingerspetsarna!!
Jag gillar dem. Jag gillar dem skarpt. Gjorde det värt de åttio kronorna det kostade att gå dit och den kylan man fick stå i för att se dem.

Poi på fyra sekunders utlösare. Utan stativ.


Flicka med trumpet som även spelade dragspel


Från vänster till höger: Trumpet-flickan, Gustaf, Lars (man ser nästan att det är en kjol) och basist-flickan.

***Update mitt i natten***

Hat, svärd, animationer, telefoner, frustrationer, polygoner, intentioner, yrsel, saknaden, magen, televisionen, situationen, irritationen, aggresionen, podcast, saft, blodet, elden, instrumentet, perceptionen, konstelationen, kombinationen, alkoholen, kontroll, svagheten, diskussionen, argumentationen, inspirationen (eller avsaknaden av), motivationen.
VS
känslan

Jag vet vad som väger tyngst. Vet du?

Det finns saker man slåss för. På TV slåss de för sitt folk eller nåt annat bullshit. Alla måste ha något att slåss för. Låt det vara vad som. Spel, sport, frihet, miljö, vän, familj, djur, ägodel eller åsikt. Jag vet vem jag ska slåss för.

***Update tre minuter senare mitt i natten***

När jag får alkohol i kroppen slutar jag lyssna på folk. Däremot lyssnar jag massor på mig själv. Som tur är blir jag aldrig så full så att jag glömmervad jag heter eller gör så jag kan alltid prata med mig själv om saker dagen efter utan att det blir awkward. Jag bestämmer mig för en sak på fredagkvällen och står fast vid den på lördag morgon. Jag gör också väldigt klart för folk vad som gäller. I fallet Werners jacka var jag övertydlig emd att jag inte litade på honom när jag fick den utan att jag lånade den men om han fortfarande sa att jag fick den dagen efter så skulle jag ta den. Nu har jag den.
I fallet spöa-XXX för någon helg sedan, gjorde jag klart för Kalle att han skulle fråga mig dagen efter. Nu gjorde han ju inte detta, men jag minndes och kunde således påminna honom om vad jag hade sagt (och iofs vad han sagt as well) och mycket riktigt. Dagen efter tyckte jag likadant som jag hade bestämt mig för att tycka kvällen innan. Vill minnas att jag samma kväll pratat i telefon och sagt saker som jag tyckte. Och mycket riktigt. Dagen efter: Still. The. Same.

Till den som orkat läsa hit ner: Kalle är inte hemma i helgen. Jennifer är bortrest as well. Ida går aldrig nå och Sofie försvann i går eftermiddag. Så jag har inte fått prata mycket i helgen. Därav skrivandet. T.o.m. Gabriel är borta. Det var han som muntrade upp mig mest i fredags. Länge sedan jag blev så uppmuntrad av en handling. Eller vad det nu var.
Jag brännde mig på olja förut när jag stekte kött-burgare. Det gjorde ont som fan. Men det har gått över nu.
Sluta läs! Jag vet att antalet besökare på sidan har sjunkit. Det är skönt. Då kan jag skriva så utan att någon bryr sig. Skönt som få.
Men du som läser (troligtvis jag själv om en sisådär tre år när jag hittar mig själv på internet); Sluta läs nu. This is all bullshit. VIll du ha något vettigt att läsa? Gå till Sanna. Hon kan skriva. Och ta foton. Och sätta ihop dem. Hon har tydligen lite smak för det där med att måla på väggen också. Loco Roco på väggen är häftigt.

Ny Die Hard film på gång. Såg trailern idag.
sluta läs
Jag hatar WoW.
sluta läs
Jag vill bort.
sluta läs

Om man skaffar en vän man kan prata med om allt och alla. En som hjälper en att få lite annorlunda infallsvinkel på sina förhållanden och händelser. Hur gör man då när man vill prata om den vännen för att få perspektiv på saker gällande denne? Who do you turn to?

Vad har jag sagt?

Jag ler bara när jag menar det.
Tänk på det.

JAG ÄR TRÖTT. På ungefär 8 sätt.

Sluta läs

**Update lite lite lite litelite för sent på kvällen**
Kokade vatten som jag skulle hälla i handfatet på toaletten eftersom det rann undan sakta. Jag började nog för en halvttimme sen. Nu var allt vatten borta. Dumt. Får se om grytan går att använda så noga senare.
Dumt dumt dumt.
Sluta läs!

Rekreation

My ass!

Internet in da house

Internet börjar greppa mig jävlar nu.
Efter att försöka få igång min mail igår, eller snarare under tiden, så startade jag ett nytt mail-konto men även la till mitt andra mail-konto. Två tomma konton som inte används till någonting alls och som jag inte vet vad jag ska ha dem till. Men nu ligger de där och det känns [punktpunktpunkt] absurt.
Det ena kommer jag att använda till msn åtminstone så jag får se till att alla jag vill prata med har det.

Vaknade för övrigt av att marsch-orkestern gick förbi utanför fönstret. Det var halvkul. Speciellt som jag tagit sovmorgon. Nu är det så att jag kanske inte ens ska gå ner till skolan. Men jag måste. Vi ska visa upp vårt inte alls färdiga spel på torsdag.
Hade jag brytt mig hade jag legat sömnlös. Nu gjorde jag ju det. Men det berodde på helt andra saker.

I övrigt.
Det här är helt sjukt. Han är inte normal.

***

Update i skolan:
Orkar inte jobba. Jag bryr mig inte om det här skiten längre. It sucks all ass.
I vilket fall, sitter och chattar med lite folk. En folk som jag inte pratat med på länge. Jag har inte haft något att säga tidigare och människan i fråga är enformigt formad i skallen. Men helt plötsligt tror den att jag sjunkit till samma nivå som han/hon/den/det. Och då går det helt plötsligt bra att prata.
Jag gillar inte tråkiga människor. De är tråkiga.
Ångrar mitt torsdags-köp mer och mer. Folk är enformiga i huvudet och jag saknar good old times.

Men när vissa delar av bekantsskapskretsen faller bort tillkommer andra och jag antar väl att det är oundvikligt. Detta verkar vara ett återkommande ämne i mitt huvud.

ArgBlargs.com verkar ha öppnat för allmänheten nu. Jag var där ett tag. Men för er som gillar att spela bra spel (inte dåliga) samtidigt som man får levla och samla gear så är detta faktiskt en bra site. Besök och testa!

*** tre sekunder senare***

Oh lord! Jag fick ett mail nu! Det är spelning på fredag. Vad ni kanske inte ser i det där är Annexet Firecrew. Det finns eldblåsare på skolan?! Holy hell!
Iofs. Grupper av sådana människor är ofta lite skumma. Men jag är grymt intresserad av att ta mig dit. Ska åtminstone titta på dem på fredag.

hits