Yr i huvudet

Syrran äger. Ni får se snart.

**Update**
Jag rullade in
bollen i helvetet idag också.

Till Werner

Hej Werner,
jag vet att du läser detta. Jag vet att du är en av få som gör sig mödan att hitta hit. Kanske för att jag inte heter roger.webblogg.se på MSN som alla andra med bloggar verkar göra. Men också för att du verkar bry dig om vad jag tycker. Jag tycker det är synd att vi inte träffas. Roskilde blir ju första undantaget eftersom Jennifer tar studenten den vecka det är massa fest i Karlshamn. Jag tänkte ta och försvara mig lite för vad jag sagt och tyckt med dig i chatfönstret. Jag vet också att du varken kommer ändra åsikt eller bli mer eller mindre förbannad på mig eftersom du är en smart människa som förstår bättre än att trycka ned folk för vad de tycker. Allt jag skriver är inte hämtat från våra koncersationer, men jag lägger till sådant som jag underförstått hört dig säga eller plockat upp från andra källor. Jag ber om ursäkt om du tycker att jag placerat ord i munnen på dig.

Du tycker att man ska låta bli enfrågepartier.
Det tyckte jag också en gång i tiden. Jag tyckte att man skulle låta bli alla partier. Jag tycker fortfarande att politiken som den ser ut idag är värdelös på fler sätt än
tre. Jag undvek och hatade alla partier för de hade många ord som inte täckte ett enda ämne jag brydde mig något om. Sen hände något. Någon tyckte illa om teknik. Och du vet hur mycket jag älskar teknik. Jag kopplar sladdar, programmerar dåliga program och mindre framgångsrika spel (skryt) och jag frossar i allt vad inställningar heter på datorer och TV-apparater. Så när någon kommer och säger att Internet är dåligt så reagerar jag som en överlevande jude när Hitler ska tinas upp. Tydligen så tycker fler som jag. Och de har startat en klubb. Du vet att jag hatar klubbar. Men när alternativen är att smaska balle väljer jag den mindre beska av de två. Den här gången verkar det gå att påverka något som jag vill påverka. Ska jag då sitta still vid sidolinjen?

Du tycker att en röst på Piratpartiet är bortkastad.
Det tyckte jag också. Med samma argument som ovan. Men nu är det så att det handlar inte om att Piratpartiet saknar argument för allt annat. Det är viktigt med miljö. Jag förstår det. Det är viktigt att vi tar hand om sjuka. Jag förstår det. Gamla människor ska få pengar av staten för att de bidragit med pengar till samhället i unga dagar. Snälla Werner, jag förstår det. Det är självklart. Men det handlar inte om att Piratpartiet inte tycker något i de frågorna. Det handlar om vad som är viktigt. Josh länkar till Anino i frågan om vad som är vitkigt. Och utan att du ska behöva klicka på länkar och tänka TLDR ska jag citera kärnan i det hela.

Du kommer innanför dörren och tar av dig skorna. Tar fram papper och penna för att göra upp en lista. Här ska fixas och donas. Du går runt i rummen och noterar allt som behöver göras.

Det är isigt i frysen, dörrhandtaget till badrummet sitter lite löst, ugnen är smutsig, det är dammigt bakom datorbordet, tvättkorgen är trasig, balkongstolarna behöver oljas in, soffbordet har fått stearinfläckar, det brinner i teven, det har blivit en fläck på badrumsspegeln, toapapperet är snart slut, pantflaskorna ligger på hög, två räkningar behöver betalas, det behövs en glödlampa i sovrummet, en persienn är trasig och hallen borde faktiskt målas om.


Utan att dra ut på vad Josh och Anino redan sagt ställer jag frågan retoriskt: Vad skulle du fixa först?

Och kasta bort en röst? Det är väl den mest förtryckande sak man kan säga. Mobba mig gärna. Hata mig som alla hatar SD. Slå ner mig. Men mygla inte och säg att min röst är bortkastad. Jag håller inte med alla i Sverige, men om deras frihet att säga det de tycker skulle riskeras så ska jag tamigfan slåss för deras skull. Oj, just ja. Det är ju det som händer just nu.

Piratpartiet suger för de vill göra fildelning gratis.
Det tyckte jag också. Finniga tonåringar som vill tanka gratis porr? Släng dem åt helvete. Folk som inte vill betala för kultur? Bränn dem på bål. Men jag vill betala för kultur, Werner. Jag vill ge mina pengar till de som förtjänar det. Men inte i helvete vill jag stödja Vikingarna eller Carola bara för att de tycker att de har rätt att få pengar för avföring (i deras öron musik). Men just nu är jag arbetslös och jag har tillgång till gratis kultur i alla dess former. Hur fan tror du jag gör då? Jag säger inte att jag inte lägger pengar på kultur, för det gör jag. Jag köpte 18 vinylskivor så sent som i lördags. Jag har beställt Gorillaz nya DVD trots att den finns att tillgå gratis på internet. Jag köpte två skivor och en film förra veckan. Jag köpte ett spel till PC veckan innan det. Dessförinnan handlade jag ett spel till 360n. En tid innan det fyra spel till Playstation3. Allt jag införskaffat det här året har jag gjort utan inkomst. Jag utmanar vem fan i helvete som helst att göra detsamma.
Det jag missar när jag laddar hem saker vill jag ha. Och då betalar jag mer än gärna för mig. Och för att folk ska få mina pengar krävs det att de gör något för att förtjäna dem (jag jobbar just nu på att skicka en hundring till Henrik Schyffert för hans föreställning på TV i Lördags). Då tänker lobbyisterna (slitet uttryck men det är ett bra begrepp) att "Åh nej! Makten hos konsumenten!?! Hur ska vi klara det?!". Så nu tycker jag inte det längre Werner. Piratpartiet får mer än gärna riva upp gamla grejer.

Piratpartiet maskerar fri tillgång till upphovsmännens med övervakningshysteri.
Gör de det?


Det där är verklighet. Och nej, det sitter inte en tomte på Google och läser alla våra mail. Men om en organisation har möjligheten att göra det, får det dig att må bättre? Man söker efter ord som "terrorism", "attentat", "president", "jihad", "skjuta" etc. Men var går gränsen? "Skolklass"? "Frikyrklig"? "Allah"? "Buddah"? "Salem Al-Fakir"? Och vem ska kolla dem? Hemliga poliser? Alla är retoriska frågor. Men svara gärna om du känner dig manad.

 

Piratpartiet kommer inte överleva.
Nehe? Är det dåligt? Tänk dig ett samhälle där Piratpartiets roll är utspelat. Det finns två möjligheter. Det ena är en förtryckande stat som övervakar minsta steg som invånarna tar. Det andra är ett där det är självklart att människor har rätt till privatliv, fri kultur och delad kunskap. Jag vet vilken jag vill se.

 

Piratpartiet är en samling idioter som inte vill anpassa sig till rådande lagar.
Nej Idioter kan man iofs diskutera. Och ja. Men att vi inte vill anpassa oss till rådande lagar det är klart. Vi är inte först på något sätt. Men med den utveckling som sker kan det mycket möjligt vara den sista kampen som går att föra i dagsljus.


Du tycker att jag är dum i huvudet.
Nej Werner, det gör du inte. Du tycker om mig, och jag vet det.


Sista Bossen part deux

Jag får vara med i återupplivningen av Sista Bossen! Det ska bli skitroligt. När det nu än händer. Men händer kommer det att göra.

Hmm.... Undrar i vilken form...?

Glad Roger

I morgon mina damer och herrar smäller det. Då öppnar förröstningslokalerna till EU-parlamentsvalet.

*chirp* *chirp* *chirp*

Ok, skit i det då. Jag tänker iaf rösta så snart jag hinner. Sen tänker jag ta kontakt med intet ont anande andra idioter och hjälpa dem se över vad
de ska rösta på.

Och så har jag blivit komplimangad igen. Sitter här och rodnar nästan lite.

Kvällen som brast

Ok. Den är fortfarande bra. Men den är inte helt ok. Efter mitt lyckliga utspel så surfade jag vidare. Och efter en stunds mediterande hittade jag det här.

Kort redogörelse. En kille på ISS gillar Star Trek. Han ville se Star Trek. Eftersom han befinner sig i rymden är det brist på biografer. Hans kompisar på jorden bestämmer sig då för att stråla upp filmen.

Innan du får en nördgasm av tanken på en uppstrålad Star Trek-rulle så vill jag ..... Va? För sent...? Ok. Torka upp då så fortsätter jag sen.

Klar? Bra.

Varför i hela helvete får NASA ta en biofilm, encoda den och skicka den till tre personer utan att hamna inför rätta? Vad har de för rätt att använda upphovsrättskyddat material på det där slösaktiga viset? Visst. Jag förstår grundprincipen. De har säkert betalat tre biobiljetter och lite till för att få skicka filmen till sina astronauter. Men det är ändå konstigt att en sorts fildelning får användas. Det är i reklamsyfte också. Kladdet i dina byxor gör att du kommer se filmen nu. Kanske en andra gång. Vad vet jag?

Men varför inte göra så bra reklam man kan? Varför inte släppa filmen fritt? J.J. Abrams är en hyvens kille. Han förstår teknik. Han vet vad rätt sakrätt plats kan göra. Släpp filmen lös! Fler folk kommer se den! Fler kommer betala för den. Jag vill övertyga en kompis om att gå och se den, men hur kan jag göra det utan att själv betala åt honom? Om jag ger honom filmen i sin helhet och säger "Den här ska vi se på bio" så är chansen hundra gånger större att han följer med än om jag säger "Den där nya Star Trek-filmen verkar bra du" eftersom han fnyser åt Star Trek.

Err... I vilket fall. NASA får fildela. Jag får inte. Jag hatar någon. Vet inte riktigt vem. Jo just det.

Korttidsminnet har flyttat hemifrån

Satt och skrek som en liten flicka för att jag hade något att skriva om. Men en annan sida kom i vägen och jag började skrika över den istället.

***Update***

Haha! Kom på i mitt länkande vad det var jag var glad över. Jag fick en snäll kommentar på internet. Det brukar man inte få så ofta. Men nu fick jag en och det kändes hur grymt som helst. Gjorde min kväll.

Jag är glad!

Gears are moving

My plan is set in motion. I will continue to dwell beneath the surface, watch preys as they go by. I will not strike at the first. I will bide my time. Wait for the right prey. The one all other predators seek. They will watch me in awe and weep in knowing that they missed what mattered.

This is not what I have in mind. But it will do for now.

Now I need to rest. And sleep.

Vad göra?

Ahhhh! Hur fan ska jag lösa det här nu då?

F!rst

Jag har kommit till en fantastisk insikt. Jag är först. Eller inte först per se, men jag är på första sidan över Super Plays reggade medlemmar. Det är fan status! Har säkert prenumererat längre än hela högen också. *hukar mig i skyttegraven*

On another note:
Errmmm... va? Wikipedia begs to differ!

Reclaim the language!

Idag påbörjar jag min egen kampanj:

Återinför ordet brandgul! Det finns ytterst få folk som använder det längre. Det har ersatts av ett engelskt dito och det gillar jag inte!

Nu bestämmer jag att det heter brandgul. Och jag ska köra på det lika hårt som
den där andra grejen!

Blygsam seger i förskott

Jo. Så var det ju det här med framtiden då. Eftersom jag varit uppe sen klockan fem och ingen hittills har hunnit blogga om det där telekmpaketet ordentligt så kan jag bara ta viss information och för en gångs skull försöka tolka själv. Det ska bli klurigt.

Men så här då:

Telekompaketet blev stoppat enligt de flesta källor. SvD, Newsmill och Nyheter24 rapporterar alla på sina egna helt opartiska sätt att Telekompaketet faktiskt är nedröstat. För den här gången. En liten enkel förklaring senare är jag inte mycket klokare, men att döda något i EU verkar vara en svår grej. Och att politik fortfarande är det värsta jag vet. Eller ja.

Men nu verkar det vara så att vi faktiskt kan andas ut en liten stund. Trots risken för att Telekompaketet kan dö helt och då förstöra mer än om alla dåliga kompromisser hade röstats igenom. Men om vi ska se det ur det positiva som faktiskt har hänt så kan följande konstateras: i höst när telekompaketet är uppe på agendan igen har det varit val till Europaparlamentet. Det passar ju bra. Och så har ju Sverige ordförandeskap.

And now for something completely different:

Windows 7 äger. Har man såna här bilder inbyggda som bakgrundsbilder då vinner man. I like!

Nummer 7

Nu torde Bungie vara glada. Windows nummer 7 har släppts. Jag har installerat det. Så förutom den nya skärmen har jag nu ett sproilans nytt OS. Tyvärr kan jag inte installera det jag vill. Det suger fett. Och på min lista över saker jag ska installera så har jag bockat av fyra av tjugoåtta stycken. Det kommer bli en lång vecka. Särskilt dumt att göra som jag gjorde eftersom jag kommit igång med programmeringen jag lovat att Emil ska få rita saker till.

Dagens grej

Det känns så oerhört fånigt att lägga upp en video från en så stor sida som Today's Big Thing, men eftersom det är min 23e födelsedag senare i år så känner jag mig lite tvingad att spela den här låten om och om igen.

Och på önskelistan finner vi den här godingen. Eller motsvarande.
Kulturfyran om Läsning

Jag vettefan hur jag hittade den här. Men det är väl bara att göra som man blir tillsagd. Här följer info om böcker utifrån Kulturbloggens direktiv.

1. Vilka böcker planerar du att läsa i sommar?
Jag vill kunna införskaffa den där världskrigsboken av Mel Brooks' son. Den verkar mer än måttligt häftig.
Vill också läsa klart Rise of the Ogre nu lagom till den nya dokumentären om världens bästa band. Sen har jag alltid en hög Terry Pratchett liggande just nu tillsamman med alla Haloböcker från Australien.
Räknas rollspelböcker?

2. Vilken bok läser du just nu?
Den enda som jag läser är Soon I'll Be Invincible som hittills är en allvarlig parodi/skämtsam hyllning till allt vad superhjältar heter. Den är lurigt skriven och utmanar faktiskt mina språkkunskaper riktigt ordentligt ibland. Dock kan jag inget annat än rekommendera den för en riktig nörd.

3. Hur mycket läser du varje vecka?
Varje kväll? Det var ljug. När man har sällskap på natten så är det oförskämt att läsa. Jag har vandrat ifrån min boksamling. Ledsamt men sant.

4. Om du skulle beskriva vad som är viktigast med en bok, med tre ord, vilka tre ord väljer du då?
Författaren
Ordanvändandet
The Setting (översättning mottages tacksamt).

Nå hur var det nu då?

Var det så att du såg den? Eller såg du den inte? Kanske ska du se den igen?

Visa någon vad du gjorde.

***Update***

NEEJ!! Jag matade trollet! Jag har ju inte lärt mig något! Som tur är finns det en "radera"-knapp. Det var nära ögat!

Och det tog mig sjukt lång tid att hitta den här videon. Jävla youtube.hits